Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μολδαβία: Αφαιρείται ο Σταυρός από δημόσιες υπηρεσίες.

Μολδαβία: Αφαιρείται ο Σταυρός από δημόσιες υπηρεσίες

Την έντονη αντίδραση της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου για την Πρόληψη και την Εξάλειψη των Διακρίσεων και την Εξασφάλιση της Ισότητας στην Μολδαβία να απομακρύνει το Σύμβολο του Σταυρού από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, τονίζει ότι η απόφαση αυτή αντιστοιχεί σε «επίθεση κατά της ταυτότητας και της πίστης και του έθνους» και διατυπώνει επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης του σταυρού στο εσωτερικό των δημοσίων κτιρίων.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι το σύμβολο του σταυρού είναι στο οικόσημο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και ότι μόνο κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου «τα θρησκευτικά σήματα απαγορεύτηκαν και απομακρύνθηκαν από τους δημόσιους θεσμούς».

«Το γεγονός ότι ο σταυρός είναι σε δημόσιο θεσμό, σε έναν τοίχο, δεν σημαίνει ότι οι θρησκευτικές υπηρεσίες εκτελούνται μπροστά του ή ότι πρέπει οι υπάλληλου αυτού του θεσμού να τον προσκυνούν» αναφέρεται και προστίθεται ότι «δείχνει την θρησκευτική ταυτότητα της χώρας αυτής, όπως για παράδειγμα η ημισέληνος είναι παρούσα παντού στις μουσουλμανικές χώρες


orthodoxianewsagency



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.