Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΓΕΝΗΣ: «Αλιτήριοι και Παραβάτες της Ορθής Πίστεως και των Πατρικών Θεσμών … καθάρματα» (Προς τον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως)


Άνθιμε Αλεξανδρουπόλεως. Δεν μπορώ να σε προσφωνήσω σεβασμιότατο. Δεν είσαι αντάξιος του υψηλού επισκοπικού αξιώματός σου

ΔΙΓΕΝΗΣ: «Αλιτήριοι και Παραβάτες της Ορθής Πίστεως και των Πατρικών Θεσμών … καθάρματα» (Προς τον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως)

ΣΧΕΤΙΚΟ : ΕΔΩ (ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Κυριακό Κήρυγμα Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ της Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα 29 Δεκεμβρίου 2019 https://agonasax.blogspot.com/2019/12/29-2019.html ).



ΔΙΓΕΝΗΣ: «Αλιτήριοι και Παραβάτες της Ορθής Πίστεως και των Πατρικών Θεσμών … καθάρματα» (Προς τον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως)


Δεν τα λέει αυτά ο γράφων αλλά ένας Άγιος. Ένας στύλος της Ορθοδοξίας. Ένας άνθρωπος του Θεού, που ονειδίστηκε και υπέστη αυτό που θα λέγαμε σήμερα «buylling» δηλαδή εκφοβισμό, από άλλους επισκόπους. 

Σήμερα και αυτός ο εκφοβισμός καλά κρατεί.

Μια λυκοπαρέα, φίλαρχων, φιλόδοξων, ματαιόδοξων, κενόδοξων επισκόπων.

Καρικατούρες της νέας τάξης πραγμάτων.

Εχθροί του Χριστού. Απόστολοι του Αντιχρίστου.

Εσείς, οι δούλοι του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης, μασονοκινούμενοι υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών, ισλαμολάγνοι, φοβισμένα τρωκτικά που ροκανίζετε τη συνείδηση του λαού, πλανάτε το φρόνημα των πιστών, προδίδετε την πίστη και το Άγιο Πνεύμα που σας χειροτόνησε αρχιερείς. Ανοίξατε την κερκόπορτα της Ορθοδοξίας και μπήκαν μέσα οι λύκοι οι αιρετικοί, οι ουνίτες και σχισματικοί.

Προσβάλλετε τη μνήμη των Αποστόλων, των Αγίων και των προκατόχων σας. Τη μνήμη των ηρώων του έθνους.
Βυσσοδομείτε στα παρασκήνια της πολιτικής, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Για εσάς και τους «άξιους» προκατόχους σας μιλούσε ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός στην επιστολή του προς τον Επίσκοπο Ευρίπου Θεοφάνη, όπως τον Ιωάννη Βέκκο, τον Ιωάννη Καλέκα τον ΙΔ΄, τον Μελέτιο Μεταξάκη, τον Αθηναγόρα, τον Βαρθολομαίο και άλλα πολλά «λουλούδια» του μαραμένου αγρού της πλάνης.

Κερδίσατε επάξια τον τίτλο του Πήλιου Γούση της Ορθοδοξίας και το μετάλλιο του Εφιάλτη της Εκκλησίας του Χριστού αλλά και τη πατρίδος μας.

Συνεχώς επίσκοποι μας λυπούν με τα λεγόμενα και πεπραγμένα τους.

Άνθιμε Αλεξανδρουπόλεως. Δεν μπορώ να σε προσφωνήσω σεβασμιότατο. 

Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι «πιάσαμε» πάτο. Όταν όμως σε βλέπουμε, όταν σε ακούμε, όταν σε σκεφτόμαστε, όταν συνεχώς μας σκανδαλίζεις με την παρουσία σου και τα φληναφήματά σου, όταν προκαλείς το κοινό αίσθημα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πιο κάτω απ’ τον πάτο. Εκεί που είσαι εσύ, μαζί με άλλους, και ροκανίζεις τη συνείδηση των πιστών και λεκιάζεις με τον μιαρό λόγο σου την επισκοπή Αλεξανδρουπόλεως.

Πέρα απ’τα δίπτυχα της Εκκλησίας έχεις τα δικά σου δίπτυχα.

Εκτός από ότι φλερτάρεις με την προδοσία της πίστεως, φλερτάρεις και με την προδοσία της πατρίδος. Πρόσεξε μην υποκύψεις σε αυτό το λάθος Τι συμφέροντα εξυπηρετείς; Για ποιους εργάζεσαι αμφιταλαντευόμενε επίσκοπε;

Πόσο θα σε ανεχτεί ακόμα το πλήρωμα της εκκλησίας;

Κέρδισες τον τίτλο του μουλά, του ιμάμη. Άντε και χαλίφης. 

Πιο πολύ χαίρονται τις δηλώσεις σου οι μουσουλμάνοι, παρά οι χριστιανοί.

Αυτό που σου αναγνωρίζω είναι ότι είσαι σταθερός στα πιστεύω σου. Στην πορεία σου. Αυτή της απώλειας, κακόμοιρε επίσκοπε.

Και δεν φαίνεται αυτό να αλλάζει, παρά μόνο επί το χείρον.
Έχεις ισχυρό βιογραφικό. Έχεις να επιδείξεις πολλές «αρετές» και «προσόντα».

Εσύ δεν είσαι που τέθηκες αυτοβούλως εκτός εκκλησίας;
Εσύ δεν είσαι που συμμορφώνεσαι με την άποψη οποιωνδήποτε «πιστών» αναβιβάζοντάς τη σε δόγμα, αξιότερο και ανώτερο του Ευαγγελίου;

Εσύ δεν είσαι που αφαίρεσες τη θεοπνευστία του Ευαγγελίου, βαφτίζοντάς το ανθρώπινο κατασκεύασμα;

Εσύ δεν παρουσιάζεις τον εαυτό σου έτοιμο να δεχτεί θεωρίες αντίθετες του Ευαγγελίου, εάν προέρχονται απ’ τον αγαπημένο σου λαό; Δηλαδή ομοφυλοφιλία, παιδεραστία, καύση νεκρών και ο Θεός ξέρει τι άλλο αισχρό.

Εσύ δεν είσαι που προτρέπεις το λαό να εκλέγει και άθεους στη Βουλή;

Εσύ δεν μοιράζεις το μιαρό βιβλίο του Κορανίου ως ευλογία; 

Σε λίγο θα μας πεις, σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο, ότι είναι θεόπνευστο.

Εσύ δεν λοιδορείς τους ορθοδόξους αγωνιστές της πίστεως και τους αγίους μας;

Εσύ δεν επέτρεψες την είσοδο αρχαιοελληνίδας ιἐρειας στο Ιερό Βήμα, μετατρέποντας τον Τάφο του Κυρίου σε θέατρο παγανιστικών αισχών;

Εσύ δεν εύχεσαι στους μουσουλμάνους τιμώντας το ραμαζάνι τους;

Εσύ δεν θεωρείς ευεργετικό τον διορισμό ιμάμηδων στη Θράκη;

Εσύ δεν μιλάς και διαφημίζεις τη μετάφραση των εκκλησιαστικών κειμένων μας στη λατρεία, την απλοποίηση των ιερών αμφίων, την αλλαγή των ωραρίων των λατρευτικών συνάξεων, τη μείωση της χρονικής διάρκειας των ακολουθιών και πολλά άλλα;

Εσύ τώρα χαίρεσαι, τρομαγμένος μες στο καβούκι σου, μην σου κάνει την τιμή η νέα επέλαση του Ισλάμ στην Ελλάδα, να συναριθμηθείς με τον Γρηγόριο τον Ε’ ως εθνομάρτυρας. 

Χαίρεσαι που συνειδητά συνστρατεύεσαι με το Ισλάμ και τον Τούρκο, προσβάλοντας την πίστη και την Πατρίδα για άλλη μια φορά.

Πότε; Την ημέρα που εσφάγισαν τα άγια νήπια από ειδωλολάτρες κι εσύ οιωνεί σφαγέας των ορθοδόξων, τίθεσαι απροκάλυπτα υπέρ της ισλαμοποίησης της Πατρίδας.

Είσαι υπερήφανος που ο Ἐλληνας θα δώσει νύφες και γαμπρούς στους αλλόδοξους, θα παραχωρήσει γη και ύδωρ στους Βαλκάνιους, θα καταργηθούν τα ιερά σύμβολα πίστεως και πατρίδος, όχι γιατί αυτό είναι σωστό αλλά γιατί είναι αναπόφευκτο.

Κι εσύ όπως κι εκείνος ο άθλιος υπουργός παιδείας, πιστεύεις ότι έτσι θα λυθεί το δημογραφικό;

Παραληρείς όταν υποστηρίζεις τα παραπάνω και μετά μας λες για διατήρηση παράδοσης και ορθοδόξου πίστεως ή πάσχεις από διχασμό προσωπικότητας;

Ζητάς απ’τους Έλληνες να μείνουν όρθιοι και εδραίοι σε παραδόσεις κι Ορθοδοξία, όταν τους προτρέπεις να δεχτούν αβρόχοις ποσίν την μεταβολή αυτή της ανθρωπογεωγραφίας κι εσύ τα έχεις παραδώσει όλα.

Επικρίνεις τη χλιαρότητα της πίστεως όταν εσύ είσαι απολύτως ψυχρός προς την ορθοδοξία και θερμότατος προς τον Οικουμενισμό. Μάλλον τελικά ίσως δεν είσαι οικουμενιστής αλλά χρησιμοποιείς τον οικουμενισμό ως όχημα που θα σε οδηγήσει στο Ισλάμ.

Αν πίστευα στη μετενσάρκωση θα ’λεγα ότι είσαι μετενσάρκωση της Άννας Ψαρούδας Μπενάκη. Αλλά καταλήγω, ότι υπηρετείς, τα ίδια με αυτήν, αφεντικά.

Όλα τα περίμενα στο λογύδριό σου αυτό. Έκπληξη μου προκαλεί που ακόμα πιστεύεις ὀτι υπάρχει Θεός και ότι ο Κύριος έλαβε δούλου μορφή για τη σωτηρία του ανθρώπου. Και ότι εναντιώνεσαι στις εκτρώσεις.

Δειλέ επίσκοπε, που άγεσαι και φέρεσαι από τη ματαιοδοξία σου, τις φοβίες και τις φιλοδοξίες σου.

Έχεις δηλώσει ότι «δεν φοβάσαι τίποτα». Πώς να φοβάσαι όταν οι «ψεκασμένοι» Έλληνες σε ανέχονται ακόμα και ο ορατός εχθρός ο μουσουλμάνος, ο Τούρκος χαίρεται να σε βλέπει σπόνσορά του;

Νομίζω ότι στον αγώνα ταχύτητας προς την απώλεια, ξεπέρασες άλλους αρχιερείς, που τώρα θα μηχανεύονται τρόπους να κερδίσουν περισσότερους πόντους έναντί σου.

Βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα έχεις σχεδιάσει την επόμενη κίνησή σου. Ή μάλλον στην έχουν κάποιοι υποδείξει.

O Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αν πιστεύεις ότι είναι άγιος, και για σένα είπε ότι«οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων».

Άνθιμε, ανίερε επίσκοπε, σε παρακολουθούμε. Κάθε δήλωσή σου, κάθε πράξη σου, κάθε συνάντησή σου θα μπαίνει στο μικροσκόπιο. Μέχρι να ανανήψεις θα σε ενοχλούμε συνεχώς ελέγχοντάς σε.

Ο Σοπενχάουερ είπε: « Από τα μικροπράγματα καταλαβαίνουμε καλύτερα τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου. 
Γιατί στα μεγάλα είναι πιο προσεκτικός και κρύβεται». Εσύ ούτε στα μεγάλα δεν είσαι προσεκτικός. Είσαι προκλητικός. Ή λόγω αντίληψης ή λόγω θράσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.