Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ


Αναστάσιος Αλεξάνδρου


Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς θεσμική ιδιότητα περί των εκκλησιαστικών, εκτός της ιδιότητας του πιστού.

Έχω αρθρογραφήσει σε 1-2 ιστολόγια για λόγους συνειδησιακούς.

Μετά από μια άστατη ζωή μεταστράφηκα στο χριστιανισμό και έκτοτε χαιρόμουν την ανάβαση προς την όντως ζωή, μελετώντας αγιοπνευματικά βιβλία και ακούγοντας εμπνευσμένους πατέρες.

Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε Τόμο Αυτοκεφαλίας σε Ουκρανούς που αποτελούσαν μειοψηφία και δη σχισματικούς, το εξέλαβα ως ταρακούνημα των θεμελίων της Ορθόδοξης πίστης. Κυρίως, διότι ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος έλεγε τα ακριβώς αντίθετα επί 25 χρόνια!

Όταν συντάχθηκε μαζί του ο Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, άξιο τέκνο της Εκκλησίας και πιστό στην εφαρμογή των Ιερών Κανόνων, τότε η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει από την ίδια τη λογική.

Όταν ο Πατρών κ Χρυσόστομος με αγιοπατερικό ορθόδοξο και πατριωτικό φρόνημα και με λόγο που ξεσήκωνε το λαό, συμπορεύτηκε μαζί τους, αναδύθηκε το ερώτημα: «Πιστεύουν οι Ιεράρχες μας ή όχι στην ύπαρξη του Τριαδικού Θεού;»

Υπάρχουν και πάμπολα άλλα μεμπτά στην πορεία των ταγών της Εκκλησίας μας (Κολυμπάρι, συμπροσευχές κ.ά.) αλλά δεν χρειάζεται να κολυμπήσουμε στον κυκεώνα αυτόν. Τα ανωτέρω αρκούν για να ονοματίσουμε τις κινήσεις αυτές ΠΡΟΔΟΣΙΑ του Χριστού.

Αλλά ο κατήφορος συνεχίζεται. Ο ίδιος ο Πατριάρχης που δήλωσε ότι δεν θα δώσει ποτέ Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία των Σκοπίων ήδη θέτει το θέμα προς διαβούλευση! Η προδοσία πια γίνεται ΕΣΧΑΤΗ.

Αδελφοί πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

Η Εκκλησία βάλλεται εκ των έσω.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενεργεί αντίθετα από τον όρκο πίστης στον Χριστό.

Με την παντοδυναμία που του έδωσαν κυρίως οι ΗΠΑ, φαίνεται ότι θα μολύνει τον πιστό λαό χωρίς ο τελευταίος να μπορεί να αντιδράσει.

ΠΡΕΠΕΙ να τον σταματήσουμε!

Η πιο αποτελεσματική αντίπραξη είναι να αναλάβει ένας φωτισμένος Ιεράρχης, οποιασδήποτε εθνικότητας, πρωτοβουλία και να ζητήσει την καθαίρεση του Κωνσταντινουπόλεως για λόγους ιεροκανονικούς.

Εάν δεν βρεθεί τέτοιος Ιεράρχης, τότε το ίδιο το πλήρωμα πρέπει να κάνει κινήσεις αντίστοιχης ισχύος, επιδιώκοντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Βαρθολομαίου από τον Οικουμενικό Θρόνο.

Και αυτά πρέπει να γίνουν εντός του 2020, για να ανακοπεί η καταπόντιση.

Ο κ. Βαρθολομαίος δεν είναι ο ίδιος που ανέλαβε τα ηνία της Ορθοδοξίας πριν από 28 χρόνια. Απαιτείται η άμεση εκδίωξή του!

Αναστάσιος Αλεξάνδρου

Εκπαιδευτής σκακιού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.