Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Αποτέλεσμα εικόνας για πατριάρχης Ιωάννης Βέκκος

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Προ ημερών η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), μας μετέδωσε την είδηση πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευρισκόμενος στην Ι. Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους, παρουσία τριών Ηγουμένων Εφραίμ, Αλεξίου και Γαβριήλ της οικείας Μονής, είπε ότι: «Οι διαφορές μας με τους παπικούς είναι κυρίως ιστορικές και όχι δογματικές!». Και πάλι είπε: «Οι παπικοί στο δόγμα και στην πίστη είναι ακριβώς όπως είμαστε κι εμείς», συνεπώς «η ένωση μαζί τους είναι αναπόφευκτη». Άρα λοιπόν, σύμφωνα με αυτά που είπε ο Πατριάρχης δικαιώνονται αυτοί που κατά καιρούς επισημαίνουν πως ο Πατριάρχης είναι κρυφός ουνίτης, αφού από φοιτητής είχε μυηθεί στα παπικά δρώμενα. Και το βλέπουμε και εμείς τώρα ξεκάθαρα, πως ο Πατριάρχης νοιώθει κατά πάντα όμοιος με τους παπικούς. Και είναι αλήθεια, πως για να νοιώθει κάποιος όμοιος με τους παπικούς, πρέπει κι ίδιος να είναι παπικός, δηλαδή ουνίτης.

Και το βλέπουμε αυτό στην Σύνοδο της Φερράρας-Φλωρεντίας, τότε που ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ματαίωσε μόνος του την ψευδοένωση, λέγοντας το αλησμόνητο «ουχ υπογράφω». Αλήθεια, γιατί δεν ένοιωθε ο Άγιος Μάρκος την πίστη του όμοια με τους παπικούς, όπως νοιώθει ο σημερινός Πατριάρχης; Και αν οι πατριαρχικοί μας πούνε πως ο Άγιος Μάρκος έσφαλε στην πίστη, επειδή απέρριψε τους παπικούς, τότε γιατί ο Θεός έμεινε με το μέρος του Μάρκου και τον αγίασε; Γιατί ο Θεός απέρριψε τους τότε εκπροσώπους από την Ορθόδοξη Εκκλησία, που υπογράψανε την ψευδοένωση και έγιναν καρδινάλιοι;

Έτσι λοιπόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως λέει ο σοφός λαός. Εμπρός λοιπόν Παναγιώτατε, ο δρόμος είναι διάπλατα ανοιχτός. Εάν ο θλιβερός προκάτοχός σας, πατριάρχης Ιωάννης Βέκκος ο λατινόφρων, παρέλειψε κάτι ή δεν πρόλαβε να τελειώσει το προδοτικό του έργο, εμπρός μην αργοπορείτε, να το συνεχίσετε και να το τελειώσετε εσείς. Μην ανησυχείτε, είναι όλα ευνοϊκά για το «έργο» σας. Η κοσμική εξουσία είναι με το μέρος σας. Ο Αμερικανός πρέσβης, είναι δίπλα σας. Το Βατικανό, είναι και αυτό το πλευρό σας. Τι άλλο θέλετε; Μόνο Παναγιώτατε, οφείλουμε να σας πούμε ειλικρινά πως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, η Κεφαλή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα είναι απών σ’ αυτό το ανίερο έργο σας εάν, μη γένοιτο, το επιχειρήσετε. Από εμάς Παναγιώτατε, κοσμική αντίδραση δεν θα βρείτε καμία, σε τίποτα. Εμείς, το μόνο όπλο που θα χρησιμοποιήσουμε, είναι το παντοδύναμο όνομα το «υπέρ παν όνομα» του Ιησού Χριστού. Εσείς, ελάτε όπως επιθυμείτε «εν άρμασι και εν ίπποις».

Αλλά Παναγιώτατε, έχουμε να σας πούμε και τούτα τα λόγια. Εφόσον εσείς και οι ομόφρονές σας νοιώθετε τους παπικούς, κατά πάντα όμοιούς σας, γιατί δεν πηγαίνετε εκεί μαζί τους, αλλά θέλετε να υποτάξετε στα πόδια του Πάπα, την Αγία μας Ορθοδοξία, που είναι Σώμα Χριστού; Πώς θα υποτάξετε τον Μέγα Φώτιο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, τους Αγίους Οσιομάρτυρες Αγιορείτες Πατέρες, που μαρτύρησαν από τους Λατίνους; Μήπως είστε απεσταλμένος να υποτάξετε την Ορθοδοξία μας στα πόδια του Πάπα; Τέλος Παναγιώτατε, στην προαίρεσή σας είναι αν θέλετε να γραφεί το όνομά σας με χρυσά ή με μελανά γράμματα. Με χρυσά γράμματα θα γραφεί αν ακολουθήσετε την οδό του προκατόχου σας Μεγάλου Φωτίου και των λοιπών Αγίων που αγωνίστηκαν εναντίον της παναιρέσεως του παπισμού. Εάν, μη γένοιτο, θελήσετε να πράξετε το αντίθετο, εμείς σιωπούμε και δεν θέλουμε να σχολιάσουμε. Είθε να επιλέξετε το πρώτο. Αμήν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.