Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Η «ορθοτομούσα τον λόγον της αληθείας» Εκκλησία της Ελλάδος έγινε φερέφωνο της Αμερικανικής Πρεσβείας.


Η τελευταία ανακοίνωση της ΔΙΣ, ήρθε σαν το κερασάκι στην τούρτα για να μας θυμίσει ότι η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος έπαψε να λειτουργεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες. Στην ουσία, έπαψε να υπάρχει. Στην Θεία Λειτουργία οι ιεράρχες δεν μνημονεύουν την «ορθοτομούσα τον λόγον της αληθείας» αλλά ένα σύμπλεγμα αλλότριων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Το Δελτίο Τύπου ήρθε ως αστραπιαία απάντηση στα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου. Με τον Πάνο Καμμένο που πρόδωσε την Μακεδονία και ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για τα Ελληνικά νησιά δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Αυτό όμως που ενδιαφέρει είναι τα ψεύδη της ΔΙΣ. Υπάρχει πιο μεγαλύτερη κατάντια από το να βλέπει κανείς Δελτίο Τύπου «Ιεράς», υποτίθεται, Συνόδου να λέει ΚΑΤΑΦΑΝΗ ΨΕΥΔΗ;Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του Δελτίου Τύπου της ΔΙΣ:

«Ακολούθως, η ΔΙΣ λαβούσα υπ’ όψη της τα κατά καιρόν λεγόμενα, γραφόμενα, και διά των ηλεκτρονικών μέσων μεταφερόμενα περί του ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, επειδή απεδέχθη συνοδικώς την υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακήρυξη του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα είναι τυχόν υπεύθυνη για την οποιανδήποτε γεωπολιτική μεταβολή και για τα όποια προβλήματα μπορούν να ανακύψουν στην περιοχή μας,

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ :

• Η Εκκλησία της Ελλάδος ελεύθερα και αβίαστα και στα πλαίσια της συνοδικότητός Της απεφάσισε την αποδοχή της υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακηρύξεως του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η συγκεκριμένη Απόφασή Της βασίζεται απολύτως στην Κανονική και Εκκλησιαστική Παράδοση και δεν έχει οιανδήποτε σχέση με «εθνικισμούς» και άλλες «άνωθεν» παρεμβάσεις, όπως άκριτα και εντελώς αβίαστα διαδίδεται από κάποιους.

• Η αγία μας Εκκλησία σέβεται πλήρως και ουσιαστικώς την ελευθερία και την ευθύνη εκάστου ανθρώπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας, και το θρησκευτικό «πιστεύω» των πιστών όλων των Ομοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών, και εύχεται πάντοτε «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου».

Τέλος, η ΔΙΣ δηλώνει υπευθύνως ότι οιαδήποτε άλλη αντίθετη άποψη, διατύπωση και αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα είναι άκαιρη, άκριτη, και προέρχεται εντελώς «εκ του πονηρού».
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.-»

Τέτοια δουλοπρέπεια και εγκεφαλική σύγχυση από Ιεράρχες δεν αντέχεται. Ούτε ο Τζέφρυ Πάιατ να έγραψε αυτό το Δελτίο Τύπου. Τι να σχολιάσει κανείς; Τα βροντερά ψεύδη περί αβίαστης απόφασης στα πλαίσια της συνοδικότητας; Εδώ ούτε ψηφοφορία δεν έγινε! Τα περί αποφάσεως βασιζόμενης «…στην Κανονική και Εκκλησιαστική Παράδοση»; Η κοινωνία με αχειροτόνητους και καθηρημένους σχισματικούς εντέλλεται από την Κανονική και Εκκλησιαστική Παράδοση; Τα περί σεβασμού των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «ελευθεριών» και «θρησκευτικών πιστεύω» την ώρα που καταπατούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ορθοδόξων Ουκρανών και η αντίθετη άποψη θεωρείται «εκ του πονηρού»; Η μήπως το ότι γράφουν ότι εύχονται πάντα «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου» ενώ εμμένουν στην ίδια θέση που έχει πυροδοτήσει βιαιότητες κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία;

Ποιός διεστραμμένος νους έγραψε αυτά τα πράγματα; Αφού έχουν μπερδέψει μέσα τους τόσο πολύ το καλό με το κακό, το αληθές με το ψευδές, ποιόν υπηρετούν τελικά αυτοί; Τον Χριστό ή τον διάβολο;

Πριν λίγες βδομάδες πάλι, όταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κάλεσε τους προκαθημένους σε σύνοδο για την ενότητα της Εκκλησίας, ο Τζέφρυ Πάιατ επισκέφθηκε αμέσως την επομένη τον Αρχ. Ιερώνυμο για να του πει τι να πει. Έβαλε ο Πάιατ τον χαμάλη του να κρατήσει το χαλινάρι των ελληνόφωνων Εκκλησιών, μην τους μπουν τίποτα ιδέες και αποφευχθεί το σχίσμα. Και βγήκε ο Ιερώνυμος και είπε ότι μόνο ο άνθρωπος του Πάιατ, ο Βαρθολομαίος, μπορεί να καλέσει Σύνοδο! Όλον αυτόν τον καιρό, με την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, τα αντίχριστα νομοσχέδια, το Μάθημα των Θρησκευτικών, την προδοσία της Μακεδονίας, ο ενδοτικός και αδιάφορος Αρχ. Ιερώνυμος κρυβόταν πίσω από μουλωχτές δηλώσεις, όταν όμως του «σφύριξε» ο Πάιατ, προέταξε ξαφνικά το στηθος του, βγήκε μπροστά και έγινε σαφής. Για πρώτη φορά στη ζωή μας ακούσαμε δύο «όχι» απ’ το στόμα του, επειδή ήταν «ναι» στον Πάιατ: «αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας καλέσει δεν θα πούμε όχι, αν οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος κάποιας Εκκλησίας μας καλέσει εγώ θα πω όχι».

Ο Αρχ. Ιερώνυμος καταρράκωσε το κύρος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο άνθρωπος που υπέκλεψε από την τελευταία συνεδρία της προηγούμενης ΔΙΣ το «προνόμιο» να κάνει ό,τι θέλει με το ουκρανικό, σπεύδει τώρα σαν πιστός δούλος να ικανοποιήσει στο ακέραιο τις διαταγές του Τζέφρυ Πάιατ. Έχοντας πείρα στο πως να χειραγωγεί τα συνοδικά όργανα, τα μετέτρεψε σε εργαλεία και φερέφωνα της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Φαναρίου. Η συμπεριφορά του προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους κόλπους της Εκκλησίας, όπως και η συμπεριφορά των φανατικών οπαδών του Φαναρίου, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς να μετατρέψουν την Εκκλησία σε γήπεδο εθνοφυλετισμού. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων το τραγικό σκηνικό συμπληρώνεται με τους «Όπου Φυσάει ο Άνεμος» Μητροπολίτες, οι οποίοι με την ένοχη σιωπή τους διευκολύνουν αυτήν την κατάσταση.

Στην έκτακτη Σύνοδο για το Ουκρανικό η συντριπτική πλειονότητα των παρεμβάσεων ήταν εμπνεόμενες από εθνοφυλετισμό και ρητορική αντιρωσσικού μίσους.
Ο δε Αρχ. Ιερώνυμος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να αναμασήσει τα «πορίσματα» των 2 στημένων επιτροπών. Απόρησε ο κόσμος και είπε, πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι Ιεράρχες; Παντελώς άσχετοι με το θέμα και παντελώς αδιάφοροι με το τι χαράσσουν οι Κανόνες της Εκκλησίας, επέτρεψαν σε μία κλίκα να επιβάλλει το απόλυτο χάος στην Εκκλησία της Ελλάδος και σε όλη την Ορθοδοξία. Για να περνούν αυτοί καλά είναι πρόθυμοι κάθε φορά να εξυπηρετούν τις αυθαιρεσίες του Φαναρίου και δεν σκέφτονται ότι εν αντιθέσει με το Φανάρι αυτοί έχουν ποίμνιο. Τον σκανδαλισμό που προκαλούν στο ποίμνιο δεν τον σκέφτονται ποτέ.

Οι Ελλαδίτες Ιεράρχες φέρουν τεράστια ευθύνη για το οικουμενιστικό τέρας που γιγαντώθηκε στο Φανάρι.

Θλιβόμαστε με την αμετανοησία και την υποκρισία των Ιεραρχών. Αφού είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν έτσι, ας τους πει κάποιος να πάψουν τουλάχιστον να βγάζουν Δελτία Τύπου. Μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες.

Όσο για εμάς ο Θεός να μας ελεήσει, διότι για να έχουμε τέτοιους «ποιμένες» κάπου φταίξαμε κι εμείς.


Φαίη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.