Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Οι σχισματικοί από την ΟCU κοινώνησαν στο Άγιο Όρος στη Μονή Σιμώνος Πέτρας.


Ηγούμενος της Μονής Σιμώνος Πέτρας Ελισαίος και Παύλος Γιουρίστυ. 

Εκπρόσωποι της ΟCU τέλεσαν τη «λειτουργία» στο μοναστήρι του Παντοκράτορα και κοινώνησαν στο μοναστήρι της Σιμώνος Πέτρας στο Άγιο Όρος.

Εκπρόσωποι της νεοσυσταθείσας θρησκευτικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Άγιον Όρος μετάλαβαν στο μοναστήρι της Σιμώνος Πέτρας, ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα της ΟCU.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Παύλος Γιουρίστυ, στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου, τέλεσε «λειτουργία» στις 23 Νοεμβρίου και μίλησε με τον ηγούμενο του μοναστηριού Γαβριήλ, στον οποίο «μεταβίβασε χαιρετισμούς» από τον Επιφάνειο Ντουμένκο.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της ΟCU επισκέφτηκαν επίσης τη Μονή Σιμώνος Πέτρας, όπου «προσεύχονταν σε θείες λειτουργίες και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων του Χριστού».

Αναφέρεται επίσης ότι ο Παύλος Γιουρίστυ συναντήθηκε με τον ηγούμενο του μοναστηριού Ελισαίος και «συζήτησε μαζί του τα επίκαιρα ζητήματα της εκκλησιαστικής ζωής και τη θρησκευτική κατάσταση στην Ουκρανία και τον κόσμο».

Εκτός από τα αναφερθέντα μοναστήρια, η αντιπροσωπεία της ΟCU επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Προφήτη Ηλία και τη Μονή Ξενοφώντος.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι οργή της Ιεράς Κοινότητας προκάλεσαν ενέργειες των «κληρικών» της OCU στον Άγιο Όρος.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.