Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Επίσκοπος της Εκκλησίας της Τσεχίας συλλειτούργησε με τον Επιφάνιο στο Κίεβο.


Ο Επίσκοπος Σουμπέρσκ Ησαΐας, Βικάριος της Ιεράς Επισκοπής Ολομούτς από την Αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ο βοηθός Επίσκοπος από την Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας συλλειτούργησε με τον προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας στον καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ την παραμονή της γιορτής της σύναξης των Ταξιαρχών που με βάση το παλιό ημερολόγιο γιορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου. Αύριο, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος και ο Επίσκοπος Σουμπέρσκ θα συλλειτουργήσουν πάλι.

Η Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας είναι η νεότερη από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, εξαιρουμένης της Ουκρανίας και έλαβε την αυτοκεφαλία της το 1998. Η Τσεχία είναι η μόνη Εκκλησία που δεν έχει ακόμη δηλώσει την θέση της για το θέμα της αναγνώρισης της Ουκρανίας. Ωστόσο, η Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας σε μια σειρά ζητημάτων ακολουθεί μέχρι σήμερα την ρότα που χαράζει το Πατριαρχείο της Μόσχας. Για αυτόν τον λόγο η παρουσία του Επισκόπου Σουμπέρσκ Ησαΐα στο Κίεβο εγείρει ερωτήματα για το αν υπάρχει πρόθεση αλλαγης γραμμής από την Πράγα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.