Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Φωκίδος Θεόκτιστος: Όσοι Ρώσσοι δεν αναγνωρίζουν Επιφάνιο, δεν επιτρέπονται στη Μητρόπολή μου. ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ.


Ο Φωκίδος Θεόκτιστος εκτός από το συλλείτουργο με τους σχισματικούς, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε Ρώσσους κληρικούς που δεν αναγνωρίζουν τον Επιφάνιο να λειτουργούν στην Μητρόπολή του.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Φωκίδος έχει ως εξής:
«Δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Ρώσοι κληρικοί και λαϊκοί που δεν αναγνωρίζουν την υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου χορηγηθείσα αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιον.
Η οποία αυτοκεφαλία ανεγνωρίσθη και από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον».

Αυτού του είδους την απαγόρευση που κάνει ο κ. Θεόκτιστος προς τους Ρώσσους κληρικούς και λαϊκούς δεν την έχουν κάνει ούτε ο Οικουμ. Πατριάρχης αλλά ούτε και ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος.

Έτσι αναδεικνύεται ο κ. Θεόκτιστος ως ο πρώτος Μητροπολίτης που αντεπιτίθεται με τόσο απαράδεκτο ύφος σε όσους αποκηρύσσουν τους σχισματικούς.

Όπως ωστόσο έγινε γνωστό νωρίτερα οι σχισματικοί Ουκρανοί απέφυγαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, όπως είχαν προγραμματίσει, την πρόκληση να τελέσουν Θ. Λειτουργία στον Αγιο Ανδρέα Πατρών, αλλά την ίδια μέρα στο μοναστήρι Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και Αγίου Αυγουστίνου, του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Φωκίδος Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, τέλεσαν το περίφημο συλλείτουργο με τον Φωκίδος Θεόκτιστο.

Παρατήρηση από τις φωτογραφίες: τα ελληνικά καλυμμαύκια έχουν την τιμητική τους.










ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.