Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Κατεπείγουσα έκκληση προς τον ευσεβή λαό και κλήρο της Ι.Μ. Πατρών.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. Θα είμαστε κοντά στους μόνους και ΕΥΓΕ στον κύριο Ζορμπαλά για αυτήν του την πρωτοβουλία. ΘΑπραγματικούς μας φίλους, τους Αγίους μας. Διότι εμείς οι αμαρτωλοί, αυτούς έχουμε ανάγκη και όχι τους δεσποτάδες ούτε τους αμερικανούς.

ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να βεβηλωθούν τα ιερά μας προσκυνήματα.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε νακάνουμε.

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες προστάτευαν τους βωμούς και τις εστίες τους. ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ.
ΟΧΙ. ΠΟΤΕ. ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
.Φαίη

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και πατέρες της Ι.Μ. Πατρών.

Σας παρακαλώ ακούστε με προσεκτικά.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ανείπωτης τραγωδίας για τη Μητρόπολή μας.Όπως ίσως γνωρίζετε, στην πρόσφατη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας
της Ελλάδος, κατόπιν σχετικής συζητήσεως ως προς το Ουκρανικό ζήτημα, αποφασίστηκε με πραξικοπηματικό και αντικανονικό τρόπο από μερίδα Ιεραρχών, η αναγνώριση της -μέχρι πρότινος- σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) ως επίσημης Εκκλησίας του κράτους αυτού, στην θέση της μέχρι τότε -νόμιμης και- αναγνωρισμένης παγκοσμίως Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία ποιμαίνεται από τον καθόλα νόμιμο επίσκοπο κ. Ονούφριο.

Απόρροια των παρανόμων αυτών ενεργειών, είναι η προσκυνηματική εκδρομή της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας, με απώτερο σκοπό την βεβήλωση των βασικών ιερών προσκυνημάτων μας και τον διεθνή πνευματικό διασυρμό της χώρας μας.

Του προσκυνήματος θα ηγηθούν οι «ιεράρχες», Συμεών Σοστάσκυ [Simeon Shostasky] και Αλεξάντερ Ντραμπίνκο [Alexander Drabinko], οι οποίοι εγκατέλειψαν την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας για να προσχωρήσουν στην σχισματική εκκλησία (OCU).

Δυστυχώς κάποιοι από τους προορισμούς τους αφορούν και ιερούς τόπους της Μητροπόλεώς μας. [1]

Συγκεκριμένα θα επισκεφθούν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 07:30 το νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα (κατά την Θεία Λειτουργία) 11:00 την Ιερά Μονή Ομπλού.

Έρχονται απρόσκλητοι; Σαφέστατα όχι. Τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται ποτέ εν αγνοία και χωρίς άδεια της οικείας Μητρόπολης. Εξάλλου η κίνηση αυτή έχει δημοσιοποιηθεί αρκετές ημέρες στα σχετικά Μ.Μ.Ε. χωρίς καμία αντίδραση από την Μητρόπολή μας.

Θα παρακολουθήσουν απλά την Θεία Λειτουργία; Θα συλλειτουργήσουν στο Ιερό Θυσιαστήριο; Θα μνημονεύσουν τον σχισματικό Επιφάνιο; Άγνωστο τι έχει συμφωνηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των σχετικών γραφείων. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιη η καταπάτηση των Ιερών Κανόνων (που απαγορεύουν ακόμα και την παρουσία σχισματικών εντός Ναού κατά την Θεία λειτουργία) και η βεβήλωση του αγαπημένου μας Ναού του προστάτη και πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέα.
Είναι αλήθεια ότι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην πρόσφατη σύνοδο της Ιεραρχίας συντάχθηκε με τους παρανόμους, σπεύδοντας να βάλει και αυτός το καρφί του στην Σταύρωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Εμείς σήμερα έχουμε ευκαιρία να λύσουμε τα χέρια και των άλλων Πατριαρχείων» είπε με νόημα ο κ. Χρυσόστομος που σημείωσε προς τον Αρχιεπίσκοπο πως «Δεν θα είχαμε φθάσει εδώ αν κι εσείς μακαριώτατε είχατε μνημονεύσει αμέσως τον Επιφάνιο».[2] «ὁ δὲ ἀρχιερεὺς διαρρήξας τοὺς χιτῶνας αὐτοῦ λέγει· Τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων;» (Μάρκ. 14,63) «..Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν…» (Ιωάν. ΙΘ,15) ..και έσπευσε να σταθεί στην σχετική συνέντευξη τύπου, δίπλα στον μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερώνυμο, που προσπαθούσε με εμφανή αμηχανία να μας πείσει για την απόφαση της Ιεραρχίας που πάρθηκε, χωρίς ψηφοφορία!

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί. Η παραπάνω κατάσταση όπως διαμορφώθηκε δεν μας αποποιεί των προσωπικών ευθυνών μας, αν τελικώς συμβεί το απευκταίο. Άθελά μας προκληθήκαμε να γίνουμε από μάρτυρες, συνένοχοι σε ένα έγκλημα που πρόκειται να διαπραχθεί χωρίς τη συναίνεσή μας.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη Μητρόπολή μας να προσκαλούνται σχισματικοί σε Θεία Λειτουργία και μάλιστα στον Ναό σύμβολο της Πόλης και της Πίστης μας.

Αν παρόλη την αμαρτωλότητά μας, η πίστη μας παραμένει πραγματικά αληθινή και ζώσα, πιστή στους Ιερούς Κανόνες και τα Δόγματα της Αγίας μας Εκκλησίας, οφείλουμε δημόσια και ξεκάθαρα να απαντήσουμε σε αυτή την πρόκληση, δηλώνοντας την διαφωνία και διαμαρτυρία μας για αυτή την κατάσταση.
Σε αντίθετη περίπτωση αποδεχόμαστε σιωπηλά αυτή την βεβήλωση η οποία αναπόφευκτα (κατά πρόσφατα αλλά και ιστορικά παραδείγματα) θα προκαλέσει την Θεία Οργή η οποία θα κατευθυνθεί πάνω σε εμάς και την πόλη μας.

Σαν την ελάχιστη λοιπόν πράξη πίστεως, σε καλώ την ίδια ημέρα, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 06:00 στα σκαλιά μπροστά στην κύρια είσοδο του νέου Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα σε ειρηνική διαμαρτυρία εναντίον αυτής της ενέργειας.

Θυμήσου ότι, ακόμη και αν:

– δεν καταφέρουμε να αποτρέψουμε την είσοδο των σχισματικών στο σπίτι του Αγίου μας

– οι σχισματικοί μαγαρίσουν το ναό με την παρουσία τους και το Άγιο Θυσιαστήριο με την μνημόνευση των παρανόμων αρχηγών τους

– προσπαθήσουν κάποιοι να μας πείσουν ότι «δεν θα πετύχουμε τίποτα» ή να μας ειρωνευτούν και λοιδορήσουν ότι «ήμασταν λίγοι»

Εμείς θα γνωρίζουμε μέσα μας ότι με αυτή την ομολογία:

εν ήσυχη συνείδηση, κάναμε το ελάχιστο καθήκον μας σαν ορθόδοξοι Έλληνες

θα έχουμε την ευλογία του Αγίου Ανδρέα σε εμάς και τα σπίτια μας

ο Κύριος θα είναι ανάμεσά μας κατά το «οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν» (Ματθ. 18,20)
ελκύσαμε το έλεος του Θεού στην πόλη μας, έχοντας την ενθύμηση της Κωνσταντινούπολης η οποία παρόλο το συλλείτουργο με τους Παπικούς 6 μήνες προ της πτώσεως, δεν θα έπεφτε αν υπήρχαν 5 πραγματικά Ορθόδοξοι πιστοί σε αυτήν.

Αδελφοί, ας κάνουμε το 1 και ο Θεός θα κάνει τα υπόλοιπα 99.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Μέλος της Αντιαιρετικής Επιτροπής της Ι.Μ. Πατρών.
==============================

Καταιγιστικές εξελίξεις σχετικά με το συλλαλητήριο των Πατρών και γενικότερα… Μεγάλο ενδιαφέρον των τοπικών Μ.Μ.Ε.


Αγαπητοί αδελφοί.
Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται καταιγιστικές εξελίξεις γενικότερα ως προς το Ουκρανικό ζήτημα αλλά και ειδικότερα την σχετική επίσκεψη ομάδος σχισματικών προσκυνητών σε γνωστά προσκυνήματα της χώρας μας και της πόλης των Πατρών.
6 Νοεμβρίου
Δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο η έκκλησή μου προς τον ευσεβή Πατρινό λαό. [1]
7 Νοεμβρίου
Θρησκευτικά Μ.Μ.Ε. διερευνούν το τμήμα της επίσκεψης των σχισματικών στην Αίγινα και παίρνουν τις «θολές» απαντήσεις του οικείου Μητροπολίτη.
8 Νοεμβρίου
· Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος «αυτοκτονεί» μνημονεύοντας τον σχισματικό επίσκοπο Επιφάνιο. Πετυχαίνει επίσης την απόλυτη αυτοαναίρεση! (δέστε προηγούμενες δηλώσεις του) [2]
· 9:50 καλούμαι αιφνιδίως στο γραφείο μου από τον πατρινό ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM και το δημοσιογράφο κ. Φλαμή, χωρίς να υπάρχει προηγούμενο αίτημά μου, να παρέμβω για το συγκεκριμένο ζήτημα ζωντανά (σύμφωνα και με την αρχική μου δήλωση), πράγμα που έγινε.
· Το μεσημέρι καλούμαι από τον τηλεοπτικό σταθμό ACHAIA CHANNEL να συμμετάσχω το απόγευμα σε ζωντανή εκπομπή (με τον κ. Φλαμή) όπου και προσπάθησα -ελπίζω επιτυχώς- να περιγράψω τις θέσεις μου. Η πρωινή ραδιοφωνική μου παρέμβαση ακούστηκε προ της συζητήσεως.
9 Νοεμβρίου
– Δημοσιοποιείται δήλωση της καθηγουμένης μοναχής Θέκλας της Ιεράς γυναικείας Μονής Αγίου Μηνά (Αίγινας) ότι οι σχισματικοί Ουκρανοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι. [3] Τελικώς αυτοί δεν εμφανίζονται στην Αίγινα.
– Ο υπεύθυνος της αντιαιρετικής επιτροπής της Ι.Μ. Πατρών π. Τιμόθεος Παπασταύρου καλείται από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ο οποίος και του ζητά την απομάκρυνσή μου από την Αντιαιρετική Επιτροπή της Μητροπόλεως. Όπερ και εγένετο. Η απόφαση αυτή έγινε αποδεκτή από μέρους μου χωρίς διαμαρτυρία αλλά θα έλεγα με χαρά. Παρακαλώ χαρείτε και εσείς μαζί μου.
10 Νοεμβρίου
«Αυτοκτονεί» επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με το να μνημονεύσει τον σχισματικό επίσκοπο Επιφάνιο κατά την Θεία Λειτουργία.
11 Νοεμβρίου
Το πρωί στον πατρινό ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM, ο δημοσιογράφος κ. Φλαμής αναφέρεται ξανά ζωντανά στο συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο και ακούω τυχαία πηγαίνοντας στην εργασία μου. Καλώ το σταθμό τηλεφωνικά και ζητώ να κάνω ζωντανή παρέμβαση. Ο λόγος μου δίνεται και του τονίζω ότι:

·
Θεματοφύλακας της πίστεως είναι ο πιστός λαός και αν ο λαός δεν πει το ΝΑΙ τότε καμία απόφαση της Ιεραρχίας δεν γίνεται αποδεκτή και σε αυτή την περίπτωση ο πιστός λαός θα πει το ΟΧΙ.

· Τουλάχιστον 10 Ιεράρχες εξέφρασαν ανοικτά την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη απόφαση –που πάρθηκε και παράνομα- και κανένας Ιεράρχης δεν δεσμεύεται από αυτή και όπως φαίνεται ο καθένας θα ακολουθήσει την δική του «πολιτική» στο ζήτημα. 

· Σε σχόλιό του ότι μάλλον θα είμαστε λίγοι του απάντησα ότι αυτό δεν μας πειράζει.

· Τον ενημέρωσα για την απομάκρυνσή μου από την Αντιαιρετική Επιτροπή και με ρώτησε αν διαμαρτυρήθηκα. Του απάντησα όπως ήδη ανάφερα.

· Τον ενημέρωσα ότι στην συγκέντρωση θα βρίσκονται και αρκετά μέλη της Αντιαιρετικής Επιτροπής της Ι.Μ. Πατρών που έχουν συνταχθεί με τις θέσεις μου και είπα δημοσίως ότι αν ο Μητροπολίτης μας δεν επιθυμεί την ανάμειξη της Αντιαιρετικής Επιτροπής στο εν λόγω ζήτημα, προλαβαίνει να την διαλύσει μέχρι την Πέμπτη. Να τονίσω ότι ο Μητροπολίτης μας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα δημοσίως για αυτή την κατάσταση και αυτό ανέφερε και ο κ. Φλαμής.

Αδελφοί, «ήγγικεν η ώρα»!
Ας λύσουμε τα χέρια του Κυρίου!
Ας σταθούμε εκεί, «τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι», με ειρήνη, με χαρά, με προσευχή και ότι άλλο φωτίσει ο Θεός.
Για την Πίστη μας!
Για την Πόλη μας!
Για τις οικογένειές μας!
Για την συνείδησή μας!
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 06:00 στα σκαλιά μπροστά στην κύρια είσοδο του νέου Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα.
Σπυρίδων Ζορμπαλάς
ΠΡΩΗΝ μέλος της Αντιαιρετικής Επιτροπής της Ι.Μ. ΠατρώνΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.