Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Έντονο παρασκήνιο για την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος φοβούμενοι μην ακοστούν τα ΑΝΑΞΙΟΣ από τους πατέρες Αετούς του Αγίου Όρους.


Έντονο παρασκήνιο για την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος φοβούμενοι μην ακοστούν τα ΑΝΑΞΙΟΣ από τους πατέρες Αετούς του Αγίου Όρους

Ντροπή στους Προσκυνημένους Αγιορείτες.
Έντονο είναι το παρασκήνιο και για την επίσκεψη στη Σκήτη Κουτλουμουσίου. Οι πατέρες της Σκήτης αντιδρούν στην επίσκεψη, γιατί γίνεται μόνο για να τιμηθεί ο εκλεκτός του πρωτεργάτη του Ουκρανικού αυτοκέφαλου Μητροπολίτη Γαλλίας ιερομόναχος Χρυσόστομος.

Όπως φαίνεται στο τελικό πρόγραμμα της επίσκεψης, η Ιερά Κοινότητα δεν θα μετέχει στην γιορτή – φιέστα όπως την αποκαλούν στο Άγιον Όρος – της Μονής Ξενοφώντος, παρά μόνο με μικρή αντιπροσωπεία στην υποδοχή στον αρσανά της Μονής. Αιτία είναι η προσπάθεια επισημοποίησης του Ουκρανικού σχίσματος με παρουσία εκκλησιαστικών και πολιτικών παραγόντων στη «γιορτή» της Μονής. Ακόμα και σειρά γραμματοσήμων εκδόθηκε από τα ΕΛΤΑ για το «σπουδαίο» γεγονός που θα καλύψει ζωντανά η κρατική ΕΡΤ. Μένει να φανεί ποιοι Ηγούμενοι Αγιορείτικων Μονών θα παραστούν στο Πατριαρχικό συλλείτουργο της Κυριακής, με παρουσία ακόμα και Ουκρανών, όπως φαίνεται.

Έντονο είναι το παρασκήνιο και για την επίσκεψη στη Σκήτη Κουτλουμουσίου. Οι πατέρες της Σκήτης αντιδρούν στην επίσκεψη, γιατί γίνεται μόνο για να τιμηθεί ο εκλεκτός του πρωτεργάτη του Ουκρανικού αυτοκέφαλου Μητροπολίτη Γαλλίας ιερομόναχος Χρυσόστομος. Μάλιστα ετοιμάσθηκε να παραθέσει δείπνο προς τιμή του Πατριάρχη με την παρουσία και Ηγουμένων. Η Ιερά Κοινότητα, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα, φρόντισε να παραθέσει επίσημη τράπεζα το βράδυ της Κυριακής, παρά την αντίδραση των ενδιαφερομένων. Μένει να δούμε αν ο Πατριάρχης επιλέξει να τιμήσει το τραπέζι της Ιεράς Κοινότητας ή … του π. Χρυσόστομου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.