Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ -Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: O Pompeo εκβίασε τον Βαρθολομαίο για υπεξαίρεση 10.000.000 $ που προορίζονταν για την ανέγερση του Αγ. Νικολάου στη Ν. Υόρκη με αντάλλαγμα την παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στους Σχισματικούς……. »Ιππότες της Αποκάλυψης για Ουκρανία.. »


Tα σημεία των Καιρών μιλούν…..Κατά την πτώση των δίδυμων Πύργων στις 11/Ο9/01 στην καρδιά της Ν Υόρκης κατακρημνίστηκε ισοπεδώθηκε ο ελληνορθόδοξος ναός του Αγ. Νικολάου*, στο περίφημο Ground Zero – Σημείο Μηδέν. Αυτό το σημείο δεν εκτιμήθηκε και δεν ερμηνεύθηκε ως σήμερα ποτέ με βάση τις θεολογικές του προεκτάσεις που άλλωστε δεν θα ήταν δυνατό να γίνει αν δεν εκδηλωνόταν το σχίσμα στους κόλπους της Ορθοδοξίας και ο διαφαινόμενος κατακερματισμός της Ορθοδοξίας με βάση το ουκρανικό και την εμπλοκή του συγκεκριμένου ναού. Οι δίδυμοι Πύργοι σύμβολο γοήτρου και επιβολής της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας κατέπεσαν συμπαρασύροντας όμως και την Ορθόδοξη Εκκλησία στην καταβαράθρωσή τους.Η κατακρήμνιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τους Αμερικάνικους αλά Βαβέλ πύργους προδιατύπωσε προφητικά ως γεγονός την καταβαράθρωση της Ορθοδοξίας σε Σχίσμα υπό την αμερικάνικη πίεση...Tα γεγονότα αποδεικνύουν έμπρακτα την εμπλοκή του συγκεκριμένου ναού στην εκδήλωση του σχίσματος εντός της Ορθοδοξίας αναφορικά με ουκρανικό.(dimpenews)



Και ενώ οι εξελίξεις με βάση του ουκρανικό είναι καταιγιστικές επίκαιρο είναι άρθρο που αναφέρει πως το Φανάρι και προσωπικά ο Βαρθολομαίος προχώρησε στην πολυδιάσπαση της Ορθοδοξίας αφού έπεσε θύμα εκβιασμού από την αμερικάνικη πολιτική και μάλιστα από τον ίδιο τον ΥΠΕΞ της τον Πομπέο ως ένοχος για υπεξαίρεση 10.000.000 δολαρίων που προορίζονταν για την ανέγερση του Ορθόδοξου ναού του Αγ. Νικολάου στη Νέα Υόρκη:

Τώρα μπορούμε να παρατηρήσουμε με κάποιο τρόπο μοναδικά γεγονότα. Την τελευταία φορά αυτό συνέβη στον Μεσαίωνα. Όταν η εξουσία μιας χώρας εκβιάζει τους εκπροσώπους της Εκκλησίας για να αποκομίσει ένα συγκεκριμένο πολιτικό αποτέλεσμα, χωρίς να λογαριάζει ιδιαίτερα ότι αυτό δραματικά οδηγεί σε μια μάλλον μεγάλη διάσπαση στην ίδια την Εκκλησία και σε απρόβλεπτες πολιτισμικές και κοινωνικές συνέπειες.

Το ζήτημα της πίστης είναι πολύ λεπτό. Αυτό το θέμα δεν είναι μόδα, ούτε χόμπι. Η πίστη επηρεάζει τόσο βαθιές δομές συνείδησης και υποσυνείδητου που είναι πολύ πιο εύκολο να χαλάσει παρά να δημιουργήσει κάτι νέο και βιώσιμο.

Τώρα οι ΗΠΑ…με τραχιές μπότες καταπατούν την επικράτεια, που δεν αντιλαμβάνονται.

Η βλάβη που προκαλούν μεθοδικά στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό μπορεί τελικά να αντικατοπτριστεί τόσο στον καθολικισμό όσο και στο Ισλάμ.

Προκειμένου να επιτύχουν τα απαραίτητα αποτελέσματα στην Ουκρανία και να αποκόψουν όσο το δυνατόν τους πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς μεταξύ της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας και της Ρωσίας, οι ΗΠΑ άρχισαν να χρησιμοποιούν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Κωνσταντινούπολης όπως ακριβώς συνήθως συνεργάζονται με λαθρεμπόρους ναρκωτικών ή μικρούς πολιτικούς των χωρών του Τρίτου Κόσμου.

Η Ουάσινγκτον που χρησιμοποιεί εκβιασμούς πιέζει δραστικά τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo συντονίζει αυτή τη δραστηριότητα.

Όταν οι Αμερικανοί διαπίστωσαν ότι το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είναι πάρα πολύ υποτονικό για τις απαιτήσεις της αντιπαράθεσης του Filaret-Denisenko και του Προέδρου Petro Poroshenko, αποφάσισαν να υπενθυμίσουν στον Βαρθολομαίο πολλά σημεία.

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

Στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου 2018, ο Mike Pompeo πραγματοποίησε συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής-ουκρανικής επισκοπής του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, Δημήτρη Τρακατέλλη. Στη συνάντηση, ο Mike Pompeo ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον έχει επίγνωση της κλοπής μεγάλου ποσού (περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια) από τον προϋπολογισμό για την ανέγερση της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη το 2017-2018. Ο Mike Pompeo σημείωσε ξεχωριστά για το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ότι το Γραφείο των Εισαγγελέων των ΗΠΑ διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την απόσυρση αυτών των κεφαλαίων στο εξωτερικό με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Μάικ Πομπέο πρότεινε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης να »κλείσει τα μάτια » σε αυτή την κλοπή με αντάλλαγμα την 
πραγματοποίηση εκ μέρους του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως της ιδέας να παράσχει στην ουκρανική Εκκλησία Αυτοκεφαλία. Μετά από αυτή την « αμερικανική αβρότητα » και τα « κλειστά μάτια », ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος ενήργησε με επιταχυνόμενο τρόπο προς όφελος του Filaret-Denisenko. Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έστειλε δύο εξάρχους για να βοηθήσουν στην κατασκευή μιας τοπικής ανεξάρτητης εκκλησίας και οι δύο έξαρχοι κλήθηκαν να προετοιμάσουν το δρόμο για την Αυτοκεφαλία. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή η διαδικασία δεν είναι λιγότερο σημαντική από το στόχο. « Στην πραγματικότητα, χάρη σε αυτή τη διαδικασία, οι διάφοροι κλάδοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας μπορούν να συνενωθούν », δήλωσε ο μητροπολίτης Εμμανουήλ της Γαλλίας, ο Locum Tenens της δυτικοευρωπαϊκής Εξαρχίας της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προτίθεται να υπερασπιστεί την ουκρανική εκκλησία, για την οποία «είναι υπεύθυνη, αφού ο μητροπολίτης Κίεβο εξαρτάται κανονικά από τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρά το γεγονός ότι το 1686 στο Πατριαρχείο της Μόσχας παραχωρήθηκε το δικαίωμα χειροτονίας του Μητροπολίτη Κίεβου « .

Αλλά οι πιο ενδιαφέρουσες είναι οι προσωπικότητες των εξάρχων. Ο Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ της Παμφυλίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Επίσκοπος Ιλαρίωνας του Έντμοντον από τον Καναδά.

Πρώτον, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ της Παμφυλίας (Vladimir Zelinsky) όσο και ο Επίσκοπος Ιλαρίωνας του Έντμοντον ( Roman Nikolayevich Rudnik) γεννήθηκαν στη Δυτική Ουκρανία, στο κέντρο της τιμής των Bandera, Dontsova και Shukhevych.

Ο Επίσκοπος Ιλαρίωνας γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1972 στη Λβιβ. Ο Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1972 στο Ivano-Frankivsk . Το Ivano-Frankivsk θεωρήθηκε ανέκαθεν ως το πιο επαπειλούμενο από την απάνθρωπη ιδεολογία Bandera στην Ουκρανία. Τώρα, βέβαια, όλα έχουν ήδη λερωθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ πέρασε την παιδική του ηλικία στην περιοχή Bucha, Ternopil. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον Σεπτέμβριο του 1993, εισήλθε στο πρώτο έτος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος Ivano-Frankivsk, και στη συνέχεια το 1996, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του, έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σπούδασε στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής επίσης στο στη Δομινικανή Εστία Σπουδών στην Ουάσινγκτον.…….

Τον Ιανουάριο του 2006, ο Daniel Pamphyli διορίστηκε αξιωματικός του αμερικανικού στρατού (Σώμα των Chaplains )…….. 24/9/18 katehon

* Ο ελληνορθόδοξος ναός του αγίου Νικολάου βρισκόταν στην οδό Liberty απέναντι από τον Νότιο Πύργο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου. Καταστράφηκε εντελώς στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 όταν ο νότιος πύργος κατέρρευσε.

** Τίτλος άρθρου »Πως οι ΗΠΑ προετοίμασαν την διαίρεση των Ορθόδοξων Εκκλησιών.Ιππότες της Αποκάλυψης για Ουκρανία.. »

*** Σημειολογικά: Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται Προστάτης όλης της Ρωσίας….


ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΗΡΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.