Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Έκκληση προς τους Αγιορείτες Πατέρες ως προς την μνημόνευση της Νέας Ουκρανικής εκκλησίας ,του σχισματικού Επιφανίου ως αρχιεπίσκοπος Κιέβου : με πόνο ψυχής σας μιλάμε......

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, γένι και κείμενο

Αγιορείτες Πατέρες μου, με πόνο ψυχής σας μιλάμε......

Απευθυνόμαστε σε εσάς,με πνεύμα ανησυχίας και αγανακτήσεως, με αφορμή την σημερινή Θεία Λειτουργεία, στόν Ἱ. Ν. Παναγίας Ἀχειροποιήτου 2 στην Θεσσαλονίκη, όπου έγεινε η Μνημόνευση του σχισματικού Επιφανίου ως αρχιεπίσκοπος Κιέβου,από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καί τον Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος Ἱερωνύμο Β΄.

Αύριο Κυριακή θα έχει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία ἐν τῷ Καθολικῷ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ξενοφῶντος και θα μνημονεύσουν τον σχισματικό της νέας Ουκρανικής εκκλησίας Επιφάνιο Κιέβου..Θα συμπράξετε μαζί τους η όχι?

Τι λοιπόν σεβαστοί Αγιορείτες Πατέρες , θα καθίσετε με σταυρωμένα χέρια?

Το Άγιον Όρος αποκαλείται κάστρο, φρούριο και προπύργιο της Ορθοδοξίας και ως εκ τούτου, όταν οι Σύνοδοι επισκόπων δεν ορθοτομούν την Αλήθεια του Ευαγγελίου και κατ’ επέκταση, δεν ακολουθούν την Πατερική διδασκαλία, ο Αγιορείτικος Μοναχισμός αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Πίστεως, φρουρεί και επαγρυπνεί υπέρ της Ορθοδοξίας, όπως έπραττε διαχρονικά.


Εμείς, ως ζωντανά και συνειδητά μέλη της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ εκκλησίας του Χριστού, βρισκόμαστε σε κρίση συνειδήσεως και σας παρακαλούμε, αλλά και απαιτούμε να πράξετε το αυτονόητο και να σώσετε την ψυχή σας. Κατατροπώστε τους κακοδόξους και χαροποιήστε τους Ορθοδόξους.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα βεβηλώσετε και θα αμαυρώσετε την ένδοξη παράδοση του Αγιορείτικου Μοναχισμού, όσον αφορά τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας και θα καταγραφούν τα ονόματα σας με τα μελανότερα χρώματα στην ιστορία του Αγιορείτικου Μοναχισμού. Θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα στην Υπεραγία Θεοτόκο – που αποκαλεί εχθρούς της, τους Λατίνους – και θα είστε καταδικαστέοι από όλους τους φιλοαγιορείτες προσκυνητές.

Εάν θέλετε να μην μολυνθεί η Αγία Πίστη με αιρέσεις και να είστε « επόμενοι τοις αγίοις Πατράσι », τότε οφείλετε να ακολουθήσετε τη γνωστή διακήρυξη του Συνοδικού της Ορθοδοξίας : « Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν,, η Οικουμένη ως συμπεφρόνηκεν…ο Χριστός ως εβράβευσεν, ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν… Αύτη η πίστις των Αποστόλων, αύτη η πίστις των Πατέρων, αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, αύτη η πίστης την οικουμένην εστήριξε ».

Γι'αυτό όλοι μαζί ενωμένοι,σας παρακαλούμε να ομολογήσωμεν Χριστώ, να ενωθούμε και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τα ιδανικά της Ορθοδοξίας μας, με ευσέβεια όπως αυτήν παρελάβαμε από τους Αγίους Πατέρες και την Ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας. Αμήν !

ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ !

Με όλο μας τον σεβασμό πρός το πρόσωπό σας, κάντε το αυτονόητο και τηρήστε τους κανόνες των Αγίων Πατέρων!

Πάντα κατά την δική μας ταπεινή γνώμη.



ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.